Reverse mentoring

Mentoring-up

De Millennials zijn de eerste generatie die vaardigheden en kennis inbrengen die oudere generaties op de werkvloer ontberen. Zo zijn ze van jongs af aan gewend om ouders te helpen met ‘digi problematiek’. Met andere woorden: ze zijn gewend aan het ‘mentoring-up’ principe. En ze vinden het ook nog eens geweldig om invloed te hebben. Millennials denken graag mee over creatieve en innovatieve oplossingen voor vraagstukken rondom o.a. sales, technologie, marketing, diversiteit, recruitment etc. Reverse mentoring is dus volkomen logisch en ongelooflijk waardevol!

Wat?

Middels een reverse mentoring programma worden seniors/ managers gekoppeld aan young professionals die graag in de rol van mentor stappen. Dit kan de vorm hebben van 1-op-1 gesprekken, een innovatieve denktank, een schaduw Raad van Bestuur. Reverse mentoring kan op verschillende manieren worden ingevuld. Samen met de klant bouwen wij het passende programma en hebben wij een faciliterende rol. Het traject begint met een gezamenlijke kick-off sessie om het programma energiek en solide af te trappen!

Growth mindset

Essentieel is dat de organisatie en seniors ook daadwerkelijk openstaan voor de input van jong. Een basis van veiligheid en vertrouwen is nodig om de openheid te creëren, zodat de kern geraakt wordt en nieuwe ideeën kans krijgen. Gewoon ‘voor de lol’ of windowdressing brengt eerder schade aan dan dat het goed doet. Indien je als organisatie oprecht luistert naar de frisse kijk en ideeën van jong en deze oppakt, dan creëer je een enorme kans om te groeien en je concurrentie voor te blijven!

Resultaat?

Waardevolle nieuwe inzichten en energie bij zowel jong als oud. Reverse mentoring is voor elke organisatie die het talent van hun young professionals wil benutten en inzetten voor organisatievernieuwing.