Organisatiesensitiviteit

Waarom leren manoeuvreren in het politieke krachtenspel?

Generatie Y is opgegroeid in een wereld waarin ze alles wat ze vinden tegen iedereen kunnen zeggen. Tot ze aan het werk gaan… Zij voelen niet altijd ‘hoe de hazen’ lopen en hoe de organisatiedynamiek op gebied van politiek, strategie en besluitvorming in elkaar zit. Het is van belang om organisatiesensitiviteit te leren om, vooral in complexe omgevingen, iets voor elkaar te kunnen krijgen.

Wat?

In de training krijgen deelnemers inzicht in generaties op de werkvloer, de formele en informele machtsstructuren en het betrekken van stakeholders. Er wordt gewerkt aan het motiveren en beïnvloeden van anderen.

Hoe?

Youngsters worden geïnformeerd, geïnspireerd en aan de slag gezet. Zij buigen zich met elkaar over vraagstukken als: “Met wie heb ik in mijn werk te maken en wat zijn de verschillende belangen? Wat kan ik concreet doen om mijn effectiviteit in de samenwerking te vergroten? Hoe kan ik mijzelf op (nog) constructievere wijze profileren en zichtbaar maken?”

Resultaat?

Na deze training hebben youngsters meer inzicht in onderlinge verhoudingen en weten zij hoe ze hun skills kunnen inzetten om iets voor elkaar te kunnen krijgen. Dit versnelt besluitvorming, voorkomt onnodige irritaties en creëert win-win-win situaties!