Werkwijze

Na een kennismakingsgesprek van een uur, waarin we de vraag verder verkennen, maken wij een coachingsvoorstel.

Coachingsvoorstel

Een coachingsvoorstel bestaat uit jouw leerdoelen, een globale planning van de vormgeving van het traject en een offerte. Afhankelijk van de vraag en de doelstellingen volgen er gemiddeld 5, 7 of 10 individuele gesprekken van 1,5 uur. Soms blijken 4 of 6 gesprekken voldoende te zijn en dat is prima. Bij ons betaal je altijd alleen het werkelijke aantal gesprekken.

Traject

Na elk coachingsgesprek werk je tussentijds aan jouw doelen aan de hand van cases uit de praktijk, opdrachten en experimenten. Halverwege het traject bespreken we de voortgang op jouw leerdoelen. Aan het eind van het traject volgt een evaluatie. Het is mogelijk om de tussentijdse- of eindreflectie op de voortgang samen met jouw manager en/of personeelsadviseur te bespreken. Uiteraard zijn de 1 op 1 gesprekken zelf vertrouwelijk.

Methodieken

Tijdens het coachingstraject maak je kennis met verschillende methodieken, programma’s en testen. MBTI persoonlijkheidstypen-test, drijfveren analyses, kernkwadranten, Oplossingsgericht Coachen, RET, Transactionele Analyse, NLP, Roos van Leary, Geweldloze Communicatie, Leerstijlen, Competentiegericht ontwikkelen, rollenspellen & oefenscenario’s, verbeeldingsoefeningen, ontspannings- & ademhalingsmethodes etc…