Vijf generaties sterker dan één
16429
post-template-default,single,single-post,postid-16429,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Vijf generaties sterker dan één

Vijf generaties sterker dan één

Future-proof met alle generaties. De wereld is nog nooit zo snel in beweging geweest. Van organisaties wordt wendbaarheid en continue vernieuwing gevraagd. Waar het vroeger ging om status, formaliteiten en baanzekerheid, draait het nu om je hart volgen, maatschappelijke bijdrage leveren en verbonden zijn. Dat betekent korte metten maken met oude gewoontes en gedateerd gedachtegoed, met alle generaties.

‘Verwende snotaap’ versus ‘vastgeroeste grijze muis’
Vijf generaties op de werkvloer. Dat levert spanning op: generaties verschillen in mentaliteit, drijfveren en werkwijze. Vooral de jonge Generatie Y, de Millennials, heeft duidelijk een andere visie op werk. Beloning moet transparant zijn, persoonlijke ontwikkeling op maat en managers moeten inspirerende coaches zijn. De pragmaten daarentegen zijn no-nonsense en vinden de hang naar zingeving al snel gedoe. Managers uit Generatie X focussen liever op professionele ontwikkeling terwijl babyboomers sterk hangen naar hiërarchie. Dit kan niet anders dan botsen, toch?

Lees verder in het volledige artikel.
Speakers Academy Magazine | 2019