Coaching
16286
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16286,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Coaching

Coaching Young Professionals
Coaching is een krachtige manier om jezelf als professional te ontwikkelen. Verandering of vooruitgang begint bij bewustwording, zelfinzicht en reflectie. Daarmee creëer je ruimte om te leren. Dan zie je wat er bij je past en wat je los kunt laten. Zo werk je vanuit je kracht en kun je beter presteren zodat je je talenten en kwaliteiten vrijuit kunt benutten.

Wat

Coaching is niet zweverig. Wij coachen in het hier & nu en gericht op de toekomst. We maken afspraken over wat je wilt bereiken. Wij werken aan een concrete vraag of ontwikkelpunt met jouw input. Zo neem je voorbeeld situaties uit je werk mee, je doet testjes, rollenspellen en soms krijg je opdrachten mee. Gesprekken duren meestal tussen een 1 uur en 1,5 uur. Je ligt niet op de sofa, maar rolt de mouwen op en gaat aan de slag! Een traject duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden en bestaat uit 5, 7 of 10 gesprekken, afhankelijk van de vraag(stukken).

Hoe

Onze coaches hebben niet alleen zelf de eerste werkende fase doorlopen, maar inmiddels ook ruime ervaring met het coachen van jonge mensen. Onze stijl is afgestemd op onze doelgroep. We luisteren, stellen vragen, sparren en delen kennis en ervaringen. We coachen praktisch, betrokken, aanmoedigend, interactief, confronterend, professioneel en met plezier. Wij weten wat jonge medewerkers nodig hebben, maar elk traject is afgestemd op het unieke individu, zodat iedereen zich kan ontwikkelen op eigen wijze en in eigen tempo.

Coachingsvragen, een paar voorbeelden

Een volgende stap

Je wilt een onderbouwde keuze maken voor een volgende stap. Op gestructureerde wijze krijg je zicht op wat je wil en welke stap bij jou past. Je krijgt diepgaander inzicht in jouw talenten, kwaliteiten en valkuilen. En het wordt duidelijker welke volgende rollen er bij jou passen. Je onderzoekt je netwerk en verkent de arbeidsmarkt. Met als resultaat, een duidelijke richting en weten wat je wilt.

Beter plannen, minder stress

Je wilt af van je uitstelgedrag en je wilt je tijd beter managen. Je wilt op tijd komen, een overzichtelijke agenda hebben, delegeren en de dingen doen die je beloofd hebt. Je wilt minder stress en een passende balans tussen je ambities en ontspanning. Door slimme time-management skills en inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is leer je efficiënter, doeltreffend en rustiger werken.

Zelfvertrouwen

Je voelt je zo nu en dan onzeker en twijfelt over je eigen kunnen omdat je bijvoorbeeld net begonnen bent in een nieuwe rol of functie. Je wilt sterker in je schoenen staan. Je wilt beter omgaan met verantwoordelijkheid. Je vertrouwt op jezelf en je eigen kunnen, waardoor je ‘steviger in het zadel zit’ en meer ontspannen kan groeien in je nieuwe rol.

Coachingsthema’s Young Professionals

‘Werkende ik’

Voor veel 20-ers en begin 30-ers is dit de fase waarin je je ‘werkende ik’ hebt leren kennen. Je weet waar je goed in bent en wat je verder wilt ontwikkelen. Het is de fase waarin je echt onafhankelijk wordt. Niet iedereen staat meer te juichen bij wat je laat zien. Je bent zelf verantwoordelijk. Na je eerste carrière stap(pen) volgt een moment van bezinning. Deze fase brengt soms onzekerheid, (keuze)stress en grote veranderingen met zich mee.

‘Wie ben ik, wat ik, wil ik’

Thema’s die spelen zijn bijvoorbeeld het vinden van een volgende baan. Daarom is het van belang dat je scherp voor ogen hebt wat je kan en wat je wilt. Meer senior overkomen en invloed uitoefenen, competenties verder ontwikkelen of beter communiceren met oudere collega’s (want die oudere collega’s zijn niet zo gewend aan korte schriftelijke communicatie ‘Hi Henk, wil je die mail even sturen aan …?’ Thnx, grt W;-).

Testimonials

Ben je geïnteresseerd in een coachingstraject en benieuwd of het iets voor je is? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!