Onze visie op generatiemanagement
16034
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16034,page-child,parent-pageid-15338,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Onze visie op generatiemanagement

Onze visie op generatiemanagement

Onze ‘workforce’ wordt steeds diverser qua leeftijd, culturele achtergrond, gender etc. Op het gebied van leeftijd worstelen we met uitdagingen zoals vergrijzing, aantrekken van jong talent, vitale 50+ers, leidinggeven aan verschillende generaties. Inmiddels zijn diversiteit en duurzame inzetbaarheid hot topics geworden. Gelukkig maar. We bevinden ons daarnaast in roerige tijden waarin samenwerking en innovatie van levensbelang zijn.

We zien ook dat de kloof tussen de jonge Generaties Y & Z en de oudere generaties, die met de scepter zwaaien, steeds groter wordt. De jongste generaties vertegenwoordigen wezenlijk ander gedachtegoed. Dat leidt tot meer ergernissen. We zien steeds meer jonge mensen vastlopen in verouderde ‘zo doen we het nou eenmaal’ organisaties. Tijd om daar wat aan te doen.

Cruciaal is dat we complexe vraagstukken benaderen met de input en kennis van alle generaties! Dat we niet voor generaties denken, maar met generaties samen!

Dus in gesprek gaan met een generatie in plaats van te bedenken waar men behoefte aan zouden kunnen hebben. Dus multigenerationele denktanks en projectteams in plaats van ‘the usual suspects’ op een high impact project. Levensfasemanagement op basis van behoeftes van generaties in plaats van ‘one size fits all’ arbeidsvoorwaarden.

Generatiemanagement is verweven in de gehele organisatie en zie je terug op alle niveaus en op allerlei afdelingen.

  • Recruitment: ‘Zit er leeftijdsbias in aannameprocessen?’, ‘Hoe trekken we meer jong talent aan?’.
  • HR: ‘Hoe houden we jong talent binnen?’, ‘Heeft het team of de afdeling een gezonde leeftijdsverdeling?’
  • Managers: ‘Hoe zorg ik er voor dat jong en oud het beste uit elkaar halen?’, ‘Hoe manage ik mijn young professionals?’
  • Diversiteits- en inclusiemanagers: ‘Hoe creëren we een inclusieve cultuur op het gebied van leeftijd?’

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!