Hard ei, zacht ei
16418
post-template-default,single,single-post,postid-16418,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Hard ei, zacht ei

Hard ei, zacht ei

Ook al wist ik dat de kans heel groot was dat de lockdown verlengd werd, toch werd ik verrast door het nieuws. Het gaat om het moment dat je ineens zeker weet, dat datgene gaat gebeuren, waarvan je wist dat het zou komen (met dank aan John????). Terwijl je, tegen beter weten in, hoopte dat het wel mee zou vallen.

De gedachte drong op ‘Oh mijn God, hoe kom ik dit door? Hoe komen we dit met z’n allen door?’. Al mijn energie zakte weg. Vanochtend even een paar tranen, gevold door totale lusteloosheid en ook irritatie, pfff… Ik kijk naar mijn werk. Lange To Do lijsten, nergens zin in. En totaal geen gevoel bij wat er nu eigenlijk belangrijk is.

Zelf geven we trainingen energiemanagement, dus ons eigen lesmateriaal er maar weer eens bij gehaald. Ik bleef hangen op een slide met een afbeelding van een zacht ei en een hard ei. Soms is het nodig om jezelf even streng toe te spreken, een liefdevolle schop onder je hol te geven. Discipline te hebben en je routines en ritmes aan te houden. Op tijd beginnen, op tijd eindigen en regelmatig pauzes nemen. Soms mag je zacht zijn. Het is ok als je baalt, eenzaam bent of je zorgen maakt. Niet zo gek, zeker niet nu. Geef jezelf de ruimte om op te laden. Wees lief voor jezelf.

Dus dan maar een blogje schrijven. Dat stond niet op de To Do lijst, maar was wel leuk.